SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN SULARDA ORTAYA ÇIKAN ALGAL TOKSİNLER VE GENEL ÖZELLİKL

İzlence Formu

Ders Adı SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPILAN SULARDA ORTAYA ÇIKAN ALGAL TOKSİNLER VE GENEL ÖZELLİKL Kod ISBI7006
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. MERİÇ ALBAY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan sularda aşırı yem kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan algal toksinler, genel özellikleri, canlılar üzerindeki etkileri anlatılacaktır.

İçerik

Su ürünleri yetiştiriciliği yapılan işletmelerde üretim faaliyetlerine bağlı olarak ortaya çıkan biotoksinlerin tanımı Biotoksinlerin hangi su kalitesi şartlarında ortaya çıktığının belirlenmesi Biotoksinlerin aşırı atış gösterdiği dönemlerde risk yönetiminin tanımı Balık çiftlikleri taşıma kapasitelerinin cyanotoksinlerin artışına etkisinin belirlenmesi, Biotoksinlerin genel özellikleri

Öğretim Yöntemleri

Sözlü sunum yolu ile öğretim, Laboratuvar çalışması yolu ile öğretim, Saha çalışmaları yolu ile öğretim, Tartışma ortamı yaratarak soru-cevap yolu ile öğretim,, Küçük grup çalışması.

Kaynaklar

Physiological Ecology of Harmful Algal Blooms: Ed. D.M. Anderson, A.D. Cembella & G.M. Hallegraeff. Toxic Cyanobacteria in Waters : Chorus, I. & Bartram, J. (1999) E. & FN. SPON, London Aquaculturists’ Guide to Harmful Australian Microalgae. Gustaaf M. Hallegraeff (1991) CSIRO, AUSTRALIA.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024