BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ Kod DNUM7078
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. GÖKHAN KARA
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Lisansüstü öğrencilere bilimsel araştırma yöntemleri ile ilgili temel kavramların verilmesi, bilimsel yazım kurallarına ve etik kurallara uygun olarak çalışma ve yayın yapmalarını sağlamak.

İçerik

Lisansüstü öğrencileri, bilimsel araştırma yöntemleri ile ilgili temel kavramlar ile tanıştırıp, bilimsel araştırma önerisi hazırlama sürecini deneyimlemelerini sağlayarak, uygun araştırma yöntem ve teknikleri ile çalışmalarını uygulayıp, istatistiksel veriler ile elde edilen bulgu ve sonuçları, bilimsel yazım kurallarına ve etik kurallara uygun biçimde yazılı bir rapor olarak sunmalarını amaçlar.

Öğretim Yöntemleri

Ders teorik olarak bilgisayar destekli görsel sunumlar, Öğrenci sunumları, soru-cevap, tartışma, Konu başlıklarında öğrencilerle birlikte internetten makale taraması yapılarak veya kendilerinin kütüphanelerden süreli yayınlara erişerek bulunan çalışmaları inceleme.

Kaynaklar

- Mehmet Mendeş, Uygulamalı Bilimler İçin İstatistik ve Araştırma Yöntemleri, Kriter Yayınları, 2012. - Büyüköztürk, Ş., Kılıç, E., Akgün, Ö. E., Karadeniz, Ş., & Demirel, F. (2008). Bilimsel Araştırma Yöntemleri. Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık - Karasar, N. (2008). Bilimsel Araştırma Yöntemi. Ankara: Nobel yayın Dağıtım. - Odabaşı, F. (2008). Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Ölçme Değerlendirme. Eskişehir, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayınları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024