DEMOKRASİ TEORİSİ

İzlence Formu

Ders Adı DEMOKRASİ TEORİSİ Kod ULSL3299
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. HATİCE BİRSEN HEKİMOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Dersin amacı, demokrasi teorisi konusunda yapılan temel tartışmaların incelenmesi yoluyla öğrencilerin, siyasal düşünceye ve normatif siyasal teoriye ilişkin olarak derinlikli ve eleştirel bir kavrayış edinmelerini sağlamaktır.

İçerik

Demokrasi Teorisi dersi, XX. yüzyılda demokrasi teorisi üzerine yapılan temel tartışmaların incelenmesi üzerine kuruludur. Ders, Siyaset Teorisi, Siyasal Düşünceler Tarihi ve Çağdaş Siyasal Teoriler dersleri ile süreklilik arz etmektedir. Öğrencilerin sözkonusu derslerin içeriğine vâkıf oldukları kabul edilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Konferans

Kaynaklar

Canfora, Luciano (2010) Avrupa'da Demokrasi: Bir İdeolojinin Tarihi, İstanbul: Literatür. Coşkun, Mustafa Kemal (2007) Demokrasi Teorileri ve Toplumsal Hareketler, Ankara: Dipnot. Keane, John (2010) Şiddet ve Demokrasi, çev. Meral Üst, Ankara: İmge Kitabevi. Köker, Levent (1992) Demokrasi Üzerine Yazılar, Ankara: İmge Kitabevi. Schmidt, Manfred G. (2002) Demokrasi Kuramlarına Giriş, çev. M. Emin Köktaş, İstanbul: Vadi. Tilly, Charles (2011) Demokrasi, çev. Ebru Arıcan, Ankara: Phoenix.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024