KÜRESELLEŞME SORUNLARI

İzlence Formu

Ders Adı KÜRESELLEŞME SORUNLARI Kod SBUB2019
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. GÜL PINAR GÜLBOY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Günümüzdeki en etkili gelişme olan küreselleşme olgusunun ne olduğunun öğrenilmesi ve küreselleşme sürecinin yarattığı ekonomik, politik, sosyal vd. çok boyutlu etkilerinin anlaşılmasını sağlamak.

İçerik

Derste küreselleşme süreci ekonomik, siyasi ve kültürel boyutlarıyla incelenecek, bu süreci açıklamaya dönük farklı teorik yaklaşımlar değerlendirilecektir.

Öğretim Yöntemleri

Derste verilen okuma listesi takip edilecek,çalışmalar sınıf içi takip tartışmalarla değerlendirilecektir. Aynı zamanda konu balıkları ile ilgili belgeseller sınıfça izlenip tartışılacaktır.

Kaynaklar

J.Nye&D.Welch, Kuresel Catismayi ve Isbirligini Anlamak David Held&Anthony McGrew, Kuresel Donusumler Evren Balta, Kuresel Siyasete Giris Andrew Heywood, Siyaset Gulten Kazgan, Tanzimat’tan 21.Yuzyila Turkiye Ekonomisi Hito Steyerl, “Sanatin Politikasi: Cagdas Sanat ve Post-demokrasiye Gecis”, Cagdas Sanat Nedir, Ali Artun&Nursu Orge (eds), Iletisim. Brian Wallis, “Ulkeleri pazarlamak: Uluslararasi sergiler ve kultur diplomasisi”, Sanat ve Siyaset, Ali Artun (ed), Iletisim. Mustafa Koc, Kuresel Gida Duzeni, NotaBene Yayinlari Naomi Klein, No Logo Naomi Klein, Sok Doktrini

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024