İLAÇLARIN ETKİ MEKANİZMASI

İzlence Formu

Ders Adı İLAÇLARIN ETKİ MEKANİZMASI Kod FARM9004
Kredi 4 AKTS 12
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 4 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. BİRSEL SÖNMEZ UYDEŞ DOĞAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İlaçların organizmada etkileştiği yapılar (enzim, reseptör, hücre kanalları vb.) ve ilaçların etki mekanizmalarının farmakokinetik ve farmakodinamik temelleri konusunda yeterli bilgiye sahip bireylerin yetiştirilmesi.

İçerik

Otonom ve Santral sinir sistemi, kardiyovasküler sistem, nonsteroidal antiinflamatuvar ilaçlar, kemoterapötikler, enfeksiyöz hastalıklar, lokal ve genel anestezide kullanılan ilaçlar, narkotik analjezikler, hormon agonist ve antagonistleri gibi çeşitli ilaçların organizmada etkileştiği yapılar ve genel etki mekanizmalarını kapsar

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, interaktif eğitim, ödev, sözlü sunum.

Kaynaklar

Rasyonel Tedavi Yönünden Tıbbi Farmakoloji, Ed. Prof. Dr. Oğuz Kayaalp,12.Baskı, Pelikan Yayıncılık, Ankara, 2009. Goodman & Gilman ?Tedavinin Farmakolojik Temeli (Türkçe Çeviri), Ed: Öner Süzer, Nobel Tıp Kitabevleri, 2009. Rang & Dale\\\'s Pharmacology, Rang H, Dale MM, Ritter JM, Flower RJ, 6. Baskı, Churchill & Livingstone, Philadelphia, 2007. Basic and Clinical Pharmacology, Katzung BG ve ark., 11. Baskı, McGraw Hill, 2009. Lippincott?s Pharmacology, Harvey RA, Champe PC, 4. Baskı, Lippincott-Raven, 2008.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024