ANTİKORLARIN YAPIMINDA KULLANILAN TEKNİKLER

İzlence Formu

Ders Adı ANTİKORLARIN YAPIMINDA KULLANILAN TEKNİKLER Kod FRMI7009
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ÇAĞLA BOZKURT GÜZEL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerimize hümoral immün yanıt; antikorların yapıları, işlevleri, sentezlenmeleri, monoklonal antikorların üretilmesinde kullanılan teknikler, fare kökenli monoklonal antikorların insanlaştırılması için uygulanan stratejiler, monoklonal antikorların klinikteki kullanım alanları, antikorların tedavi edici ajan ve ajanların taşıyıcıları olarak kullanılması konularında teorik bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Hümoral immün yanıt; antikorların yapıları, işlevleri, sentezlenmeleri. Monoklonal antikorların üretilmesinde kullanılan teknikler: hibridoma tekniği; bakteriyofaj yüzeyinde eksprese edilen Ig-gen repertuarlarından monoklonal antikorların elde edilmesi; fare kökenli monoklonal antikorların insanlaştırılması için uygulanan stratejiler. Monoklonal antikorların klinikteki kullanım alanları. Antikorların tedavi edici ajan ve ajanların taşıyıcıları olarak kullanılması

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, ödev

Kaynaklar

Jawetz E, Melnick JL, Adelberg EA. Medical Microbiology, New York, Lange Medical Books 2001. Kindt TJ, Goldsby RA, Osborne BA. Kuby Immunology, NY, W.H. Freeman and Co 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024