SİNYAL İLETİM SİSTEMLERİNE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı SİNYAL İLETİM SİSTEMLERİNE GİRİŞ Kod MOTI7012
Kredi 1 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ŞAKİR ÜMİT ZEYBEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Metabolizmal işleyişte rol oynayan moleküler mekanizmalar ve sinyal yolaklarının özellikleri ile meydana gelen defektlerin yol açtığı bozukluklar hakkında öğrencileri en az yüksek lisans seviyesinde bilgi ve bilimsel donanım sahibi yapmak.

İçerik

Reseptör yapısı ve dinamiği, reseptör aktivasyonu, hücre proliferasyonu ile ilgili sinyal ileti sistemleri ve metabolizmal bozukluklara neden olan sinyal yolak defektlerinin incelenmesi, transmembranal sinyal transdüksiyonu ve sonradan gelişen olaylar ile ligand-reseptör etkileşmesine ilişkin konuların araştırılması.

Öğretim Yöntemleri

İnteraktif, Powerpoint slayt gösterimi, gerektiğinde internet üzerinden ders ile ilgili veri kaynaklarına ulaşarak bunlardan yararlanmak, kitap ve diğer yazılı kaynakları kullanmak.

Kaynaklar

1- Encyclopedia of Molecular Mechanisms of Disease 2- Metabolizma Atlası 3- Biyokimya 4- Lehningers, Principles of Biochemistry 5- A Clinical Approach Harpers Biochemistry 6- Marks Basic Medical Biochemistry 7- Tietz Textbook of Clinical Chemisty and Molecular Diagnosis 8- Human Biochemistry 9- Hormones: From Molecules to Disease

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024