EPİDEMİYOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı EPİDEMİYOLOJİ Kod SAGY7014
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEVİL İNAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin sonunda İ.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sağlık Yönetimi Tezli Yükseklisans öğrencileri; epidemiyoloji bilimi ve özellikleri, epidemiyolojinin tarihsel gelişimi, günümüzdeki yeri ve önemi, kullanım alanları, epidemiyolojinin temel stratejileri ve amaçları, epidemiyolojik sağlık ölçütleri ve kullanım alanları, epidemiyolojik veri kaynakları ile epidemiyolojik araştırma yöntemleri ve özellikleri ve SPSS'te veri girişine yönelik bilgi kazanacaklardır.

İçerik

Bu derste aşağıdaki konularına yer verilecektir; 1) Epidemiyolojinin Tanımı ve Tarihçesi 2) Epidemiyolojinin Amaçları ve Stratejileri 3) Epidemiyolojik Yöntemlerin Kullanım Alanları 4) Epidemiyolojik Veri Kaynakları 5)Epidemiyolojik Sağlık Ölçütleri 6) Anket hazırlanmasında ve uygulanmasında dikkat edilecek noktalar 7) Epidemiyolojik Araştırmaların Sınıflandırılması 8) Epidemiyolojik Araştırma Yöntemleri

Öğretim Yöntemleri

Barkovizyon, Soru-cevap, Grup tartışması

Kaynaklar

1.Akbulut T, Sabuncu HH. Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri, Epidemiyoloji, Sistem Yayıncılık, İstanbul 1993. 2.Aksakoğlu G. Sağlıkta Araştırma Teknikleri ve Analiz Yöntemleri, DEÜ Rektörlük Matbaası, İzmir, 2001. 3.Görak G, Savaşer S. Epidemiyolojiye Giriş ve Enfeksiyon Hastalıkları, Eskişehir, 1992. 4.Tezcan S. Epidemiyoloji, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Vakfı, Ankara, 1992.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024