YENİ DOĞAN VE ÇOCUK SAĞLIĞI

İzlence Formu

Ders Adı YENİ DOĞAN VE ÇOCUK SAĞLIĞI Kod EBEL7041
Kredi 4 AKTS 12
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 4 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEVİL İNAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders sonunda İstanbul Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Ebelik tezli yükseklisans öğrencileri, yenidoğan ve çocuk sağlığını birey, aile, toplum kapsamı içinde ele alarak bilgi, beceri ve problem çözme yeteneği kazandırır. Temel sağlık hizmetleri felsefesi doğrultusunda çocuk ve aileyi bütüncü bir yaklaşımla ele alarak çocuk sağlığının geliştirilmesi, korunması ve sürdürülmesi konularında bilgi ve beceri kazandırır. Yenidoğan ve çocuğu bütüncü bir yaklaşımla ele alarak yaş dönemlerine göre sağlığını değerlendirebilmeyi ve gerektiği durumlardaki uygun ebelik yaklaşımlarını ele almayı öğretir.

İçerik

Bu ders, yenidoğan ve çocuk sağlığını birey, aile, toplum kapsamı içinde ele alarak bilgi, beceri ve problem çözme yeteneği kazandırır. Temel sağlık hizmetleri felsefesi doğrultusunda çocuk ve aileyi bütüncü bir yaklaşımla ele alarak çocuk sağlığının geliştirilmesi, korunması ve sürdürülmesi konularında bilgi ve beceri kazandırır. Yenidoğan ve çocuğu bütüncü bir yaklaşımla ele alarak yaş dönemlerine göre sağlığını değerlendirebilmeyi ve gerektiği durumlardaki uygun ebelik yaklaşımlarını ele almayı öğretir.

Öğretim Yöntemleri

"sunum, soru cevap, rol play"

Kaynaklar

1.Çavuşoğlu H.Çocuk Sağlığı Hemşireliği. Hurbilek Matbaası, C 1-2, Ankara, 2008 2.Conk Z, Başbakakl Z, Bolışık B (Ed). Pediatri Hemşireliği, Ankara, 2013 3.Törüner E, Büyükgönenç L.Çocuk Sağlığı Temel hemşirelik Yaklaşımları, Gökçe Ofset, Ankara, 2012 4.Kavaklı A, Pek H, Bahçecik H. Çocuk Hastalıkları Hemşireliği. Alemdar ofset, İstanbul, 2002 5.Kavaklı A, H. Çocuk Çağlarında Büyüme-Gelişme. Hilal Matbaacılık AŞ, İstanbul, 1992. 6.Neyzi O,Ertuğrul T. Pediatri, Nobel Tıp kitapevi. Cilt 1-2, İstanbul,1993 7.Onat T. Çocuk sağlığı ve Hastalıkları. Eksen Basımevi, Cilt 1-2, İstanbul, 1996. 8.Dağoğlu T. Neonatoloji. Nobel Tıp kitapevi. İstanbul, 2000. 9.Savaşer S. Yıldız S.Çocuk Sağlığı Hastalıkları Öğrenim Rehberi. İstanbul Tıp Kitabevleri 10.Hockenberry JM.Wong’s Essential of Pediatric Nursing. Elseiver Comp,2005. 11.Ebelik ve Hemşirelik ile ilgili Süreli yayınlar 12.Elektronik dergiler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024