ARAZİ KULLANIMININ ESASLARI

İzlence Formu

Ders Adı ARAZİ KULLANIMININ ESASLARI Kod CGRF3164
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. AYLİN YAMAN KOCADAĞLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersle öğrencilerin coğrafi çevre ve arazi kullanımı arasındaki ilişkiyi kavramaları, arazi kullanımını etkileyen doğal ve beşeri faktörleri analiz edebilmeleri, doğal ortam-insan etkileşiminin bir yansıması olan farklı mekânsal kullanım türlerini analiz edebilecek yeterliliğe sahip olmaları amaçlanmaktadır.

İçerik

Bu derste arazi kullanımında etkili olan doğal ve beşeri faktörler incelenmekte, araziler çeşitli özellikleri bakımından sınıflandırılmakta, arazi kullanım türleri ele alınmaktadır. Şehirsel ve kırsal alanlarda arazi kullanımları ve bunları belirleyen faktörler incelenmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Soru - Cevap, Tartışma

Kaynaklar

Tunçdilek, N. (1985). Türkiye'de Relief Şekilleri ve Arazi Kullanımı, İstanbul Üniversitesi Yayın No: 3279, İstanbul. Tolun - Denker, B. (1976). Şehir İçi arazi Kullanılışı, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yayın No: 2054, İstanbul. Matter, A.S. (1986). Land Use, Longman. Lambin, E.F., Geist, H.J. (Eds.) (2006). Land-Use and Land-Cover Change, Springer. Rivkin, M.D. (1976). Land Use and the Intermediate-Size City in Developing Countries, With Case Studies of Turkey, Brazil and Malaysia, Praeger Publishers. Fellmann, J.D., Getis, A., Getis, J., 2003, Human Geography - Landscapes of Human Activities, Mc Grow Hall, USA. Keleş, R., 1992, İnsan - Çevre - Toplum, İmge Kitabevi, Ankara. Robinson, H., 1973, Mediterranean Lands, University Tutorial Press, London. Brandt, C.J., Thornes, J.B., 1996, Mediterranean Desertification and Land Use, Wiley & Sons, UK.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024