FİZİKİ COĞRAFYADA ARAZİ ÇALIŞMALARI

İzlence Formu

Ders Adı FİZİKİ COĞRAFYADA ARAZİ ÇALIŞMALARI Kod CGRF3161
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. CİHAN BAYRAKDAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Fiziki coğrafya araştırmaları esnasında arazi çalışmaları çok önemli bir yere sahiptir. Nasıl ki fen bilimlerinde laboratuvar çalışmaları önemliyse, fiziki coğrafya araştırmalarının da laboratuvarı arazidir. Gezi-gözlem ve arazi çalışmaları sayesinde sahanın fiziki coğrafyasına ait özellikleri net olarak gözlenebilmekte böylece daha kalıcı bir öğrenme metodu olan görerek ve yaşayarak öğrenme sağlanmaktadır.

İçerik

Gezi-gözlem ve arazi çalışmaları sayesinde sahanın fiziki coğrafyasına ait özellikleri net olarak gözlenebilmekte böylece daha kalıcı bir öğrenme metodu olan görerek ve yaşayarak öğrenme sağlanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Ön çalışma, -Anlatım, -Tartışma, -Değerlendirme, -Arazi çalışması

Kaynaklar

Doğanay, H. (2002). Coğrafya Öğretim Yöntemleri. İstanbul: Aktif Yayınevi.Garipağaoğlu, N. (2001). Gezi-gözlem metodunun coğrafya eğitimi ve öğretimindeki yeri. Marmara Coğrafya Dergisi. 3(2). 13-30. Kent, M., Gılbertson, D. D. ve Hunt, O. C. (1997). Fieldwork in Geography Teaching: a critical review of the literature and approaches. Journal of Geography in Higher Education. 21(3). s.313- 332, London. Lambert, D. & Balderstone, D. (2000). Learning to teach geography in the secondary school. London: Routledge

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024