Ders Adı | MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ I | Kod | GITE2043 |
Kredi | 2 | AKTS | 6 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 1 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Dr. DENİZ AKTARAN BALA |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TSE Standartlarına Uygun Olarak Meyve ve Sebzelerin yapısı ve bileşimi, Üretim İçin Hazırlık Aşamaları, muhafazası, Konserve, Salça, Reçel, Dondurulmuş ve Kurutulmuş Meyve-Sebze Ürünlerinin Üretimini Yapma Yeterliliklerinin Kazandırılması Amaçlanmaktadır
Meyve ve sebzeler ve muhafaza tekniklerini öğretmek amacındadır.
Bilgisayar power point sunum, uygulama, işletme gezileri.
Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1-2. Cilt (Prof. Dr. Bekir Cemeroğlu, Prof. Dr. Feryal Karadeniz, Doç. Dr. Ahmet Yemenicioğlu, Doç. Dr. Mehmet Özkan)