Ders Adı | SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I | Kod | GITE2041 |
Kredi | 3 | AKTS | 5 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 2 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. SEMA SANDIKÇI ALTUNATMAZ |
Dersin Veriliş Türü | |||
Yasalara uygun olarak, hammadde ve yardımcı madde alımları, ön işleme kontrolü, içme sütü ve kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol edebilmek
Hammadde ve yardımcı maddelerin işletmeye alma, ön işlemleri kontrol etme, içme sütü üretimi, kurutulmuş süt ürünleri üretimi, peynir ve peyniraltı suyu üretimi konularını kapsar
Bilgisayar, barkovizyon, öğrenci ödevleri, uygulama
Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi, Prof.Dr. Turan İNAL Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi,Prof.Dr. Turan İNAL, Prof.Dr. Özer ERGÜN Süt Teknoloğunu El Kitabı, Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, Prof.Dr. H. Hüsnü GÜNDÜZ