SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I

İzlence Formu

Ders Adı SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Kod GITE2041
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEMA SANDIKÇI ALTUNATMAZ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yasalara uygun olarak, hammadde ve yardımcı madde alımları, ön işleme kontrolü, içme sütü ve kurutulmuş süt ürünleri üretimini kontrol edebilmek

İçerik

Hammadde ve yardımcı maddelerin işletmeye alma, ön işlemleri kontrol etme, içme sütü üretimi, kurutulmuş süt ürünleri üretimi, peynir ve peyniraltı suyu üretimi konularını kapsar

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar, barkovizyon, öğrenci ödevleri, uygulama

Kaynaklar

Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi, Prof.Dr. Turan İNAL Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi,Prof.Dr. Turan İNAL, Prof.Dr. Özer ERGÜN Süt Teknoloğunu El Kitabı, Prof.Dr. Mehmet DEMİRCİ, Prof.Dr. H. Hüsnü GÜNDÜZ

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024