HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ Kod GITE2046
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. FİLİZ AKSU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin hazır yemek sektörünün yapısı, maliyet ve satınalma açısından dikkat edilmesi gereken noktalar, menü planlama, depolama, atık kontrolü konularında bilgi sahibi olması amaçlanır.

İçerik

Hazır yemek sektörünün yapısı, maliyet ve satınalma açısından dikkat edilmesi gereken noktalar, menü planlama, depolama, atık kontrolü

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar, barkovizyon, video ve görseller

Kaynaklar

Doç.Dr. Adnan Türksoy(Yiyecek İçecek İşletmeleri Yönetimi) Cemal Türkan(Mutfak Hizmetleri) Doç.Dr. Fermani Maviş(Endüstriyel Yiyecek Üretimi) Dr. Vural Yiğit(Toplu Beslenme teknolojisi)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024