GIDA KATKI MADDELERİ

İzlence Formu

Ders Adı GIDA KATKI MADDELERİ Kod GITE1033
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. FİLİZ AKSU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek, duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddeleri kullanmak, beslenme değerini artırmak İçin katkı maddeleri kullanmak ve işlem yardımcı maddeleri kullanmak, yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır

İçerik

Raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek, duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddeleri kullanmak, beslenme değerini artırmak İçin katkı maddeleri kullanmak ve işlem yardımcı maddeleri kullanmak, yeterliklerinin kazandırılması

Öğretim Yöntemleri

Ders interaktif katılım olacak şekilde teorik olarak verilir. Bilgisayar,internet, video

Kaynaklar

Gıda Katkı Maddeleri. Prof.Dr.Tomris Altuğ Gıda Katkı Maddeleri, 2009, 3. Baskı, Tomris Altuğ, Gülden Ova, Kemal Demirağ, Şida Medya Ltd. Şti, İzmir www.codexalimentarius.net/ www.codexalimentarius.net/web/jecfa.jsp www.who.int/

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024