Ders Adı | GIDA KATKI MADDELERİ | Kod | GITE1033 |
Kredi | 2 | AKTS | 4 |
Z/S | Zorunlu | Teorik Saat | 2 |
Uygulama Saat | 0 | Lab Saat | 0 |
Ders Dili | Türkçe | Dersi Veren | Doç. Dr. FİLİZ AKSU |
Dersin Veriliş Türü | |||
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek, duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddeleri kullanmak, beslenme değerini artırmak İçin katkı maddeleri kullanmak ve işlem yardımcı maddeleri kullanmak, yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır
Raf ömrünü uzatan katkı maddelerini incelemek, duyusal özellikleri modifiye etmek için katkı maddeleri kullanmak, beslenme değerini artırmak İçin katkı maddeleri kullanmak ve işlem yardımcı maddeleri kullanmak, yeterliklerinin kazandırılması
Ders interaktif katılım olacak şekilde teorik olarak verilir. Bilgisayar,internet, video
Gıda Katkı Maddeleri. Prof.Dr.Tomris Altuğ Gıda Katkı Maddeleri, 2009, 3. Baskı, Tomris Altuğ, Gülden Ova, Kemal Demirağ, Şida Medya Ltd. Şti, İzmir www.codexalimentarius.net/ www.codexalimentarius.net/web/jecfa.jsp www.who.int/