SOSYAL HİZMET ÖRGÜTLERİNDE YÖNETİM

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL HİZMET ÖRGÜTLERİNDE YÖNETİM Kod SYNT0039
Kredi 3 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. TANER ARTAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Sosyal hizmet mesleğinin önemli bir ayağını da sosyal hizmet kuruluşlarının yönetsel bağlamının kavranması ve örgütlerle nasıl bir sosyal hizmet uygulamasının yapılacağının öğrenilmesidir.

İçerik

Sosyal Hizmet Uzmanı kurum/kuruluşlarda mesleki uygulamalarının yanı sıra ilgili kurumların yönetim ve organizasyonları hakkında da bilgi sahibi olmalıdır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Slayt, Tartışma

Kaynaklar

1. Aytürk, N. (2008). Resmi Yazışma Protokolü ve Protokol Yazıları. 4. Baskı. Protokol Yönetimi-Kamusal Yaşmada Protokol Kuralları (s. 209-229). Ankara: Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü. 2. Bilgin, U. K. (1997). Kamu Personel Yönetimi. Ankara: İmaj Yayınevi. 3. Çavuşoğlu, T. (2001). Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu (Himaye-i Etfal Cemiyeti). İstanbul: Beyaz Gemi Yayınları. 4. Çelik, G. (1995). Ansiklopedik Devlet Memurları Kılavuzu. Ankara: Savaş Yayınları. 5. Çengelci, E. (1996). Cumhuriyet Türkiyesinde Sosyal Hizmetlerin Örgütlenmesi. Ankara. 6. Erkan, V. (2008). Kamu Kuruluşlarında Stratejik Planlama: Türkiye Uygulaması ve Kuruluşlarda Başarıyı Etkileyen Faktörler. Ankara: Devlet Planlama Teşkilatı Yayınları. 7. Güler, B. A. (2005). Kamu Personeli/Sistem ve Yönetim. Ankara: İmge Kitabevi Yayınları. 8. Kamu Yönetimi Sözlüğü (1998). Bozkurt, Ö., Ergun, T. ve Sezen, S. (Editörler). Ankara: TODAİE Yayın No: 283.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024