KANITA DAYALI EGZERSİZ UYGULAMALARI

İzlence Formu

Ders Adı KANITA DAYALI EGZERSİZ UYGULAMALARI Kod FITR7003
Kredi 3 AKTS 8
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ARZU ÖZDİNÇLER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Amaç, fizyoterapi uygulamaları bağlamında klinik karar verme teorisi hakkında bilgi sağlamaktır. Fizyoterapistin uygulama sırasında aldığı karar türleri üzerinde durulacaktır. Ayrıca, kararların nasıl verildiğini ve bu kararların bazılarının nasıl iyileştirilebileceği konusunda bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

İçerik

Bu ders, fizyoterapistin mesleki gelişimini profesyonel olarak sağlamak için önceki bilgi ve becerilerinin entegre edilmesine odaklanmaktadır. Ortopedi, romatoloji, kardiyopulmoner ve nörolojideki sağlık problemleri yaşayan hastalarda klinik karar verme konusuna vurgu yapılmaktadır. Bilgi, yargı, beceri ve mesleki değerler hukuk / ahlak çerçevesinde tartışılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Ders sunumları, video ve resim sunumları, literatür tarama ve grup çalışmaları.

Kaynaklar

1- Eddy, D. M. (1996). Clinical decision making: From theory to practice: A collection of essays from the Journal of the American Medical Association. 2- Robinson, D. L. (2002). Clinical decision making: A case study approach. Lippincott. 3- Higgs, J. (2008). Clinical reasoning in the health professions. Elsevier Health Sciences.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024