AKTARIMSAL ARAŞTIRMALARDA HAYVAN MODELLERİ

İzlence Formu

Ders Adı AKTARIMSAL ARAŞTIRMALARDA HAYVAN MODELLERİ Kod ORBI7015
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 1
Uygulama Saat 0 Lab Saat 2
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Oral biyoloji alanında Yüksek Lisans yapacak olan öğrencilerin deney hayvanlarının bu alanda kullanımı, model hayvan oluşturulması, yasal zorunluluklar ve etik değerler, deney tasarımında uyulması gereken kurallar, deney hayvanlarının üretimi, bakımı ve doğru kullanımı hakkındaki konuları öğretmek.

İçerik

Dersin içeriği özet olarak: deney hayvanlarının çevrimsel oral biyoloji alanında, seçimi, doğru kullanımı, model hayvan oluşturulması, örnek alımı, ilaç uygulamaları, yasal zorunluluklar ve etik değerler, deney tasarımında uyulması gereken kurallar, deney hayvanlarının üretimi, bakımı ve doğru kullanımı, oral biyolojide model hayvanlar açısından biyoteknoloji ve kök hücre araştırmaları hakkındaki konuları içerir.

Öğretim Yöntemleri

Ders teorik derslerde anlatım ve uygulamlarda temel deney hayvanı uygulamalarının gösterilmesi ve öğrenciye yaptırılması şeklinde gerçekleştirilir. Ayrıca öğrenciye dönem içinde bir ödev hazırlatılarak bu alanda literatür araştırma ve modelleme tasarımı denemelerinin teorik olarak ortaya koyulması şeklinde eğitim verilir. Konferans, probleme dayalı eğitim teknikleri kullanılır.

Kaynaklar

Hogan B., Rosa, B., Constantin F.,Elizabeth L.: Manipulating The Mouse Embryo. Cold Spring Harbour Laboratory Press, NY USA, 1989 Bu kaynağın dışında : Araştırma makaleleri, Temel laboratuvar hayanı uygulama kitapları, internet web sayfaları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024