AĞIZ İMMÜNOLOJİSİNE GİRİŞ

İzlence Formu

Ders Adı AĞIZ İMMÜNOLOJİSİNE GİRİŞ Kod ORBI7007
Kredi 2 AKTS 6
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Oral biyoloji, diş hekimliğinin bilimsel geleceğine açılan bir kapı olup dersleri alan öğrenciler konağın moleküler ve hücresel işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaktır.

İçerik

Dersler, ağız boşluğunun bağışık yanıt işleyişinin geniş ve günümüz tanımlamalarını içermektedir. Patojen ajanların tanınması, doğal bağışık yanıt işleyişi ve bağışık yanıt hastalıklarının etkisi genel olarak işlenilen konu başlıkları arasında yer almaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Öğrenciler çalışmalarını oral biyoloji ve temel biyoloji bilimlerinde sürdürmeleri istenmektedir. Bu çalışmalar teorik dersler, seminerler, bilimsel yayınların okunacağı, inceleneceği ve tartışılacağı yayın topluluğu çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Kaynaklar

Oral Microbiology and Immunology; Richard J. Lamont, George J. Hajishengallis, Howard F. Jenkinson; 2. Baskı, ASM Press. Immunological Aspects of Oral Diseases; L. Ivanyi; Springer. Oral Microbiology and Immunology; R. L. Sammons; BDJ Principles of Mucosal Immunology; Society for Mucosal Immunology, Phillip Smith, Thomas MacDonald, Richard Blumberg; Garland Science. Pubmed, Web of Science

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024