BİLGİSAYAR VE İNTERNETTE GÜVENLİK

İzlence Formu

Ders Adı BİLGİSAYAR VE İNTERNETTE GÜVENLİK Kod BOTE3036
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. İRFAN ŞİMŞEK
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Güvenlik, kesinlikle küçümsenmemesi gereken ve önlemler alınması gereken bir konudur. Bunun için güvenlik yazılımları, önlemleri, bilgilendirmesi gibi birçok yöntem oluşmuş durumda ve günden güne geliştirilmektedir. Amaç; bu güvenlik önlemlerini dikkate alıp, bilgisayar, e-postalar, web siteleri, banka hesapları vb. gibi İnternet üzerindeki tüm uygulamalarda gerekli güvenlik önlemlerinin nasıl alınacağını öğretmektir.

İçerik

Bilişim güvenliği. Virüs, Virüs belirtileri, Virüs çeşitleri. Virüs sistemlere nasıl zarar verir ? Virüsler nasıl tespit edilir ? Virüsler nasıl temizlenir ? Antivirüs, Antivirüs yazılımları, Online ve Offline antivirüs yazılım çeşitleri, Trojanlar, Yaygın olan trojanların tespiti ve karşı önlemler. Güvenlik duvarı. Niçin gereklidir ? Güvenlik duvarı olarak kullanılan yazılımlar. Güvenlik duvarı çeşitleri. Browser güvenliği. Güncel browserlerı kullanmanın önemi. Güvenlik olarak browser karşılaştırması. Güncel browserların güvenlik olarak getirdiği ekstra çözümler ve eklentiler. Güvenlik için ekstra çözümler neler olabilir ?

Öğretim Yöntemleri

Sunu, anlatım, uygulama ve projeler

Kaynaklar

10 Adımda Bilgisayar Güvenliği, Uğur Gelişken, Kodlab Yayın Dağıtım Bilişimin Karanlık Yüzü, Kamil Burlu, Nirvana Yayınları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024