DRAMA

İzlence Formu

Ders Adı DRAMA Kod FBOG4065
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. FEHİME NİHAL KUYUMCU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

\\\"Öğretmen adayının yapılan uygulamalarla Drama yoluyla kendisini rahat ifade edebilmesini sağlamak -Öğrenci merkezli eğitim programları içinde öğretmen adayının Drama yöntemlerini derslerinde bir öğretim tekniği olarak kullanabilmesini sağlamak -Meslek yaşamında bir oyun sahnelemesi gerektiğinde, oyun sahnelemenin her aşamasını gerçekleştirebilecek bir pratiğe sahip olmalarını sağlamak.

İçerik

Öğretmen adayının yapılan uygulamalarla Drama yoluyla kendisini rahat ifade edebilmesini sağlamak -Öğrenci merkezli eğitim programları içinde öğretmen adayının Drama yöntemlerini derslerinde bir öğretim tekniği olarak kullanabilmesini sağlamak -Meslek yaşamında bir oyun sahnelemesi gerektiğinde, oyun sahnelemenin her aşamasını gerçekleştirebilecek bir pratiğe sahip olmalarını sağlamak.bilir)

Öğretim Yöntemleri

Sözlü ve görsel sunum, tartışma, soru-yanıt, uygulama alıştırma, grup çalışması, ve sunma -doğaçlamalar

Kaynaklar

Demirel, Özcan, ?Öğretme Sanatı?, Pegem yay.İstanbul, 2000 ?Oyun Drama Tiyatro? yay. hazırlayan Bülent Sezgin ?Forum Tiyatro, Devinim-Drama? yay. hzırlayan H.Ömer Adıgüzel Açıkgöz, Kamile Ün, ?Aktif öğrenme?, sosyal yay.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024