İLKÖĞRETİMDE KİMYA ÖĞRETİMİ

İzlence Formu

Ders Adı İLKÖĞRETİMDE KİMYA ÖĞRETİMİ Kod FBOG4066
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. BURÇİN ACAR ŞEŞEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İlköğretim birinci ve ikinci kademe düzeyi fen ve teknoloji programında yer alan kimya konularının içerik ve sunuluş açısından değerlendirilmesi, aktif öğrenme yöntem-teknik ve stratejilerine dayalı olarak özgün etkinliklerin tasarlanması.

İçerik

Fen ve Teknoloji öğretiminde kimyanın önemi ve amacı, fen ve teknoloji programında kimya konularının diziliminin belirlenmesi, yapılandırmacı yaklaşıma dayalı olarak kimya konu diziliminin incelenmesi, kimya konularına yönelik etkinliklerin yorumlanması, kimya konularının öğretimi için aktif öğrenme yöntem, teknik ve stratejilerine dayalı etkinliklerin tasarlanması.

Öğretim Yöntemleri

Bilgisayar destekli öğretim, İşbirlikli öğrenme, Aktif Öğrenme

Kaynaklar

İlköğretim Fen Öğretimi, YOK-Dünya Bankası Öğretmen Yetiştirme Kitapları, 1997 Bahar, M. (Ed.) (2006). Fen ve teknoloji öğretimi. Ankara: Pegem A Yayıncılık İlköğretim Fen Öğretimi, YOK-Dünya Bankası Öğretmen Yetiştirme Kitapları, 1997 Çepni, S. (Ed.) (2007). Fen ve Teknoloji Öğretimi (Kuramdan Uygulamaya) Ankara: Pegem A Yayıncılık Aydoğdu, M, Kesercioğlu, T. (2007) İlköğretimde Fen ve Teknoloji Öğretimi. Ankara: Anı Yayıncılık

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024