BİLİMİN DOĞASI VE BİLİM TARİHİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLİMİN DOĞASI VE BİLİM TARİHİ Kod FBOG3036
Kredi 3 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. BEHİYE AKÇAY
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin bilimin doğası ve bilim tarihi konularını, fen ve teknoloji dersi müfredatı ile birleştirerek ders planlarında ve ileride kendi derslerinde kullanmalarını sağlamak.

İçerik

Bilimin tanımı, amaçları, özellikleri, gelişimi ve geçirdiği evreler. Bilim Tarihi, bilim felsefesi, felsefi akımlar ve bilimin gelişimine etkisi, buluşların tarihi. Epistemoloji, ontoloji, bilimsel kavramların doğası, bilgiye nasıl ulaşıldığı, bilimsel bilgi ve özellikleri. Bilimsel yöntem, bilimsel düşünce, bilimsel sorgulama. Bilim ve toplum, bilim sosyolojisi ve antropolojisi, bilim etiği

Öğretim Yöntemleri

Sunuş yoluyla öğrenme, Bilgisayar destekli eğitim, İşbirlikli öğrenme, Tartışma

Kaynaklar

1.Tepdemir, H. G. & Unat, Y. (2008). Bilim Tarihi. Pegem Yayıncılık, Ankara 2.Sönmez, V. (2008). Eğitim Felsefesi. Anı Yayıncılık, Ankara 3.Sönmez, V. (2008). Bilim Felsefesi. Anı Yayıncılık, Ankara 4. Chambers, A. (2007). Bilim Dedikleri. (Çev. Hüsamettin Arslan) Vadi Yayınları, Ankara 5. Westfall, R. S. (1977). Modern Bilimin Oluşumu (Çev. İsmail Hakkı Duru) Tübitak Yayınları, Ankara. 6.Özlem, D. (1996). Felsefe ve Doğa Bilimleri. İnkılap Kitapevi, İstanbul 7.Yıldırım, C. (2002). Bilimin Öncüleri. Tübitak Yayınları, Ankara. 8.Harre, R. (1980). Büyük Bilimsel Deneyler (Çev. Sinan Kılıç). Tübitak Yayınları, Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024