GENETİK VE BİYOTEKNOLOJİ

İzlence Formu

Ders Adı GENETİK VE BİYOTEKNOLOJİ Kod FBOG3035
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÇİĞDEM CINGIL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Genetik ve Biyoteknoloji dersi, öğrencilerin temel genetik kavram ve prensiplerini, genetik kuralların işleyiş mekanizmasını ve bu mekanizmadaki aksaklıkların meydana getirebileceği sonuçları öğrenmelerini, bununla birlikte biyoteknolojinin önemini, genetik ile biyoteknoloji bağlantısını kavramalarını amaçlamaktadır.

İçerik

Genetik ve Biyoteknoloji dersi, öğrencilerin temel genetik kavram ve prensiplerini, genetik kuralların işleyiş mekanizmasını ve bu mekanizmadaki aksaklıkların meydana getirebileceği sonuçları öğrenmelerini, bununla birlikte biyoteknolojinin önemini, genetik ile biyoteknoloji bağlantısını kavramalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, problem çözme, tartışma, bireysel& işbirliğine dayalı öğrenme

Kaynaklar

1.Acquaah, G. (2004). Understanding biotechnology: An integrated and cyber-based approach. New Jersey: Prentice Hall 2.Griffiths, A. J. F., Gelbart, W. M., Lewontin, R. C. & Miller, J. H. (2002). Modern genetic analysis: Integrating genes and genomes. (2nd ed.). New York: W. H. Freeman. 3.Klug, W. S., Cummings, M. R. & Spencer, C. A. (2006). Concepts of genetics. (8th ed.). New Jersey: Prentice Hall.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024