GENEL BİYOLOJİ LAB II

İzlence Formu

Ders Adı GENEL BİYOLOJİ LAB II Kod FBOG2020
Kredi 1 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÇİĞDEM CINGIL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

"Hayvan doku tipleri, Drosophila, Balık, Kurbağa ve farklı hayvan türlerinden örnekler, Organik bileşiklerin mikroskobik ve biyokimyasal tayinleri, plazmoliz, osmoz, difüzyon, transpirasyon deneyleri, plastidler ve renk maddeleri, fotosentez ve solunum deneyleri, bitkilerde hareket." konularının kavranması

İçerik

"Hayvan doku tipleri, Drosophila, Balık, Kurbağa ve farklı hayvan türlerinden örnekler, Organik bileşiklerin mikroskobik ve biyokimyasal tayinleri, plazmoliz, osmoz, difüzyon, transpirasyon deneyleri, plastidler ve renk maddeleri, fotosentez ve solunum deneyleri, bitkilerde hareket."

Öğretim Yöntemleri

"Sunuş yoluyla öğrenme, Mikroskop kullanmayı öğrenme, Preparat hazırlama ve değerlendirme, Deney düzeneklerinin kurulması ile ilgili pratik kazanma, İşbirlikli öğrenme"

Kaynaklar

BİYOLOJİ. Neil A. Campbell, Jane B.Reece. Ed. E. Gündüz, A. Demirsoy, İ. Türkan. Palme Yayıncılık, 6. Baskıdan çeviri, 2010, Genel Biyoloji (Canlılar Bilimi). İlhami Kiziroğlu, Okutman Yayıncılık, 6. Baskı, 2008. Genel Zooloji Ders Kitabı. Abdurrahman Aktümsek, Saadettin Ünsal, Leyla Kalyoncu. Nobel Yayın Dağ., 3. Baskı, 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024