GENEL BİYOLOJİ II

İzlence Formu

Ders Adı GENEL BİYOLOJİ II Kod FBOG2055
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ÇİĞDEM CINGIL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Hayvanlarda beslenme ve sindirim, hayvanlarda solunum, hayvanlarda dolaşım, hayvanlarda boşaltım, hayvanlarda üreme, hayvanlarda sinir sistemi, iskelet ve kas sistemi, endokrin sistem, canlı sistemlerde enerji akışı ve enzimler, bitkilerde madde taşınması ve beslenme, bitkilerde üreme, büyüme ve gelişme, bitkilerde solunum ve fotosentez, ekolojik denge ve çevre kirliliği konularının kavranması.

İçerik

Hayvanlarda beslenme ve sindirim, hayvanlarda solunum, hayvanlarda dolaşım, hayvanlarda boşaltım, hayvanlarda üreme, hayvanlarda sinir sistemi, iskelet ve kas sistemi, endokrin sistem, canlı sistemlerde enerji akışı ve enzimler, bitkilerde madde taşınması ve beslenme, bitkilerde üreme, büyüme ve gelişme, bitkilerde solunum ve fotosentez, ekolojik denge ve çevre kirliliği.

Öğretim Yöntemleri

"Sunuş yoluyla öğrenme, Bilgisayar destekli eğitim, İşbirlikli öğrenme"

Kaynaklar

BİYOLOJİ. Neil A. Campbell, Jane B.Reece. Ed. E. Gündüz, A. Demirsoy, İ. Türkan. Palme Yayıncılık, 6. Baskıdan çeviri, 2010. Genel Biyoloji (Canlılar Bilimi). İlhami Kiziroğlu, Okutman Yayıncılık, 6. Baskı, 2008. Genel Zooloji Ders Kitabı. Abdurrahman Aktümsek, Saadettin Ünsal, Leyla Kalyoncu. Nobel Yayın Dağ., 3. Baskı, 2007.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024