FEN-TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA

İzlence Formu

Ders Adı FEN-TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA Kod FBOG2025
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. IŞIL KOÇ SARI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu derste; geçmişten günümüze fen programları incelenerek, yeni fen ve teknoloji programının felsefesinin ve doğasının doğru anlaşılması ve uygulanmasına yönelik tarihsel olarak yapılanlardan farklı olarak neler yapılması gerektiği üzerinde durulacak, öğretmen adaylarının fen ve teknoloji dersi kapsamında öğretim süreçlerini etkili ve verimli bir şekilde yürütebilmeleri için gerekli olan plan yapma ile ilgili bilgi, beceri ve tutumları kazanmaları amaçlanmaktadır.

İçerik

Bu derste; geçmişten günümüze fen programları incelenerek, yeni fen ve teknoloji programının felsefesinin ve doğasının doğru anlaşılması ve uygulanmasına yönelik tarihsel olarak yapılanlardan farklı olarak neler yapılması gerektiği üzerinde durulacak, öğretmen adaylarının fen ve teknoloji dersi kapsamında öğrenme-öğretme süreçlerini etkili ve verimli bir şekilde yürütebilmeleri için gerekli olan plan yapma ile ilgili deneyim kazanmaları sağlanacaktır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, araştırma, inceleme, tartışma, bireysel & işbirliğine dayalı öğrenme

Kaynaklar

1. Çepni, S. ve Çil, E. (2009). Fen ve teknoloji programı (Tanıma, planlama, uygulama ve SBS?yle ili;kilendirme). İlköğretim 1. ve 2. kademe öğretmen el kitabı (2.baskı). Ankara: PegemA. 2. Demirel, Ö. (2011). Kuramdan uygulamaya eğitimde program geliştirme (15.baskı). Ankara: PegemA. 3. MEB 4.-8. sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Programları. 4. İlköğretim 1. ve 2. kademe Fen ve Teknoloji Ders ve Öğretmen Kılavuz Kitapları 5. Güncel makaleler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024