SAĞLIK BİLGİSİ VE İLKYARDIM

İzlence Formu

Ders Adı SAĞLIK BİLGİSİ VE İLKYARDIM Kod FBOG2024
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi TULÜHA AYOĞLU
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, öğrenciye, sağlıklı yaşam davranışı geliştirmesi ve acil durumlarda yaralı insanlara yardım etmesi amacıyla lisans yeterliliklerine dayalı sağlık bilgisi ve ilk yardım ile ilgili temel bilgilerin öğretilmesi ve becerilerin kazandırılmasıdır.

İçerik

İlk yardım ve sağlık bilgisi dersi, sağlıklı yaşam davranışı geliştirme becerileri, herhangi bir nedenle yaralanan bireylerin, yaşamını kurtarma, sakatlıkları önleme amacıyla zamanında ve yerinde alınacak önlemlere ilişkin temel bilgi ve becerileri öğretir.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım, soru-cevap, tartışma.

Kaynaklar

1. 1. Erdil F, Bayraktar N, Şenol Çelik S. Temel İlk Yardım. Ankara: Eflatun Yayınevi; 2009. 2. Eti Aslan F. İlk Yardım. İstanbul: Tavaslı Matbaası; 2005. 3. Eti Aslan F. Bölüm II. İçinde: Şelimen D, edt. Acil Bakım, 3. baskı. İstanbul: Tavaslı Matbaası; 2004. 4. Dramalı A, Kaymakçı Ş, Özbayır T, Yavuz M, Demir F. Temel İlk Yardım Uygulamaları. İzmir: Ege Üniversitesi Basımevi; 2003. 5. Newberry L. Sheehy?s Emergency Nursing Principles and Practice, 5th ed. St. Louis: Mosby; 1998. 6. Heckman JD, Rosenthal RE, Worsing RA, McFee AS. Hasta ve Yaralıların Acil Bakımı ve Nakledilmesi. Amerikan Ortopedik Cerrahlar Akademisi, İstanbul: Nasetti Limited; 1996. 7. Kural N. İlk Yardım. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi, Etam A.Ş. Web Ofset; 1993.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024