GENEL FİZİK LAB.2

İzlence Formu

Ders Adı GENEL FİZİK LAB.2 Kod FBOG1019
Kredi 1 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. ELİF İNCE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Elektrostatik, OHM Kanunu, dirençlerin seri ve paralel bağlanması, bir iletkenin direncinin bağlı olduğu etkenler, kondansatörlerin seri ve paralel bağlanması, pillerin seri ve paralel bağlanması ile ampul parlaklığı arasındaki ilişki, Wheatson köprüsü ile direnç tayini ve potansiyel fark, Kirchoff devreleri, potansiyometre, üzerinden akım geçen telin oluşturduğu manyetik alan, transformatörler, alternatif akım elde etme ve elektromanyetik indüksiyon, elektrik motoru, zil ve radyo konularına ait deneyler tasarlanmıştır. Bu konuların günlük yaşamdan örneklerle zenginleştirilmesi ve Fen ve Teknoloji Öğretim Programı ile ilişkilendirilmesi amaçlanmıştır.

İçerik

Elektrostatik, OHM Kanunu, dirençlerin seri ve paralel bağlanması, bir iletkenin direncinin bağlı olduğu etkenler, kondansatörlerin seri ve paralel bağlanması, pillerin seri ve paralel bağlanması ile ampul parlaklığı arasındaki ilişki, Wheatson köprüsü ile direnç tayini ve potansiyel fark, Kirchoff devreleri, potansiyometre, üzerinden akım geçen telin oluşturduğu manyetik alan, transformatörler, alternatif akım elde etme ve elektromanyetik indüksiyon, elektrik motoru, zil ve radyo.

Öğretim Yöntemleri

Aktif Öğrenme Bilgisayar destekli eğitim Proje tabanlı öğrenme Probleme dayalı öğrenme.

Kaynaklar

1.Richard Candlin, Physics in Practice, Stanley Thornes Publishers Ltd. 2.M Nelkon and J.M. Ogborn, Adanced Level Practical Physics, Heinmann EDucational Books Ltd. London. 3.F. Tyler, A Laboratory Manual of Physics, Edward Arnold Publishers Ltd. 4. Genel Fizik Lab.; Mekanik, Optik, Elektrik-Elektronk Deneyleri. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi, Fizik Basımı. 5. Temel Fizik Deneyleri; Mekanik-Isı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Ed Fakültesi Fizik .

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024