GENEL KİMYA LAB. I

İzlence Formu

Ders Adı GENEL KİMYA LAB. I Kod FBOG1005
Kredi 1 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 0
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi FİLİZ AVCI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kimya maddenin iç yapısını, yapısal özelliklerini, maddelerin birbirleri ile olan ilişkilerini, sebep ve sonuçları ile birlikte inceleyen bir bilim dalıdır. Kimya bilimi kuramsal ve uygulamalı modellerin birleşiminden oluşur. Öğrencilerin, Kimya kavram ve konularını laboratuarda yaparak yaşayarak öğrenmeleri amaçlanır.

İçerik

Kimya laboratuarında çalışma teknikleri. Güvenlik kuralları, kazalar ve önlemleri. Kimyasal maddelerin kullanımı, ambalajları üzerindeki güvenlik işaretleri ve önemi. Kimya laboratuarında bulunması gereken malzemeler ve kullanımları. Kimyasal maddelerle çalışılırken dikkat edilmesi gereken kurallar ve önemi, Kimyasal maddelerin tanınmasına yönelik deneyler. Kalitatif analiz. Kimyasal bileşikleri oluşturan katyonların tanınmasına yönelik deneyler: Grup I katyonlarının, Grup II katyonlarının, Grup III katyonlarının, Grup IV ve V katyonlarının tanınması, Anyonların tanınması.

Öğretim Yöntemleri

Laboratuarda gerçekleştirilen bireysel ve işbirlikli çalışmalar. Bilgi teknolojilerinin kullanılması.

Kaynaklar

-R.H.Petrucci, W.S.Harwood, F.G.Herring (Çeviri Editörleri: T.Uyar ve S.Aksoy), (2002), Genel Kimya İlkeler ve Modern Uygulamalar II, Palme Yayıncılık, Ankara. -M.Canel,(1995).Laboratuvar Güvenliği. A.Ü.F.F. Döner Sermaye İşletmesiYayınlarıNo:26.Ankara. - ޞ. Gülten, (2006). Genel Kimya Laboratuvarı, Beta Basım Yay. Dağ. A. ޞ. İstanbul. -H.Sayılkan, H.Bağ, F.Sayılkan, F.B.Emre, Genel Kimya Laboratuarı I-II, (2007), Pegem Akademi Yayıncılık, Ankara. -Genel Kimya I Laboratuarı, F.Gülay Kırbaşlar, Deney Notları, 2009, İstanbul.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024