MESLEKİ İNGİLİZCE II (II-II)

İzlence Formu

Ders Adı MESLEKİ İNGİLİZCE II (II-II) Kod ECZC2073
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. AYŞEGÜL DERELİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Eczacılık eğitiminde yer alan genel kimya, analitik kimya, farmasötik botanik ve farmasötik mikrobiyoloji derslerinin temel kavram ve konuları İngilizce verilerek, öğrencinin bu alanlardaki İngilizce kaynaklardan (farmakopeler, kitaplar, Merck Index, Flora of Turkey, vb) İngilizce\\\'den Türkçe\\\'ye çeviri yapabilmesi, bu derslerle ilgili Türkçe\\\'den İngilizce\\\'ye çeviri yapabilmesi, akademik giriş paragrafı yazabilmesi amaçlanmaktadır.

İçerik

Eczacılık eğitiminde yer alan bazı derslerin temel kavram ve konuları İngilizce olarak öğretilmektedir. Bu konulara ait İngilizce ve Türkçe metinler çevrilmekte. Akademik bir metin yazmanın başlangıcı yapılmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Düz anlatım ve İngilizce uygulamalar

Kaynaklar

Merck Index, Farmakopeler, ESCOP monografları İngilizce ders kitapları ve bilimsel yayınlar Davis, P. H., Flora of Turkey and East Aegean Islands, Vol.1-10, Edinburgh University Pres: Edinburgh. Youngken, H. (1951). Pharmaceutical Botany, The Blakiston Company: York Denyer, S., Baird, R. (1990). Guide to microbiological control in pharmaceuticals. Ellis Horwood Limited: England. Hugo, W.B., Russell, A.D. (2002). Pharmaceutical Microbiology. Blackwell Scientific Publication: London.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024