KIRSAL ALAN ANTROPOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı KIRSAL ALAN ANTROPOLOJİSİ Kod ANTR2109
Kredi 4 AKTS 6
Z/S Zorunlu Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi OYA TOPDEMİR KOÇYİĞİT
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Kırsal alan antropolojisinin önemi ve gelişimi, Sosyal örgütlenme kırsal sosyal örgütlenme, Toplum,topluluk ve grup, Rol-statü ve toplumsal tabakalaşma, Gelenek, görenek, davranış kalıbı ve kurumsallaşmış davranışlar, Kooperasyon, muhalefet ve çatışma, Karmaşık toplumlar ve köylüler, Ziraatçi toplumda üretim teknolojisi ve ekonomi, Kırsal alanla ilgili klasik çalışmalardan örnekler.

İçerik

Kırsal alan antropolojisinin önemi ve gelişimi, Sosyal örgütlenme kırsal sosyal örgütlenme, Toplum, topluluk ve grup, Rol-statü ve toplumsal tabakalaşma, Gelenek, görenek, davranış kalıbı ve kurumsallaşmış davranışlar, Kooperasyon, muhalefet ve çatışma, Karmaşık toplumlar ve köylüler, Ziraatçi toplumda üretim teknolojisi ve ekonomi, Kırsal alanla ilgili klasik çalışmalardan örnekler.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yolu ile Öğretim, Düz Anlatım, Tartışma, Soru-cevap,

Kaynaklar

Gamst Frederick C., 1974 Peasants In Complex Society, New York: Holt, Rinehart and Winston, Inc. Güvenç Bozkurt, 1979 İnsan ve Kültür, İstanbul: Remzi Kitabevi. Haviland William, 2002 Kültürel Antropoloji,Çev:Hüsamettin İnaç,Seda Çiftçi,İstanbul:Kaknüs Yayınları. Kottak Conrad Phillip,2002 Antropoloji ve İnsan Çeşitliliğine Bir Bakış, Ankara: Ütopya Nisbet Robert, 1970 The Social Bond, New York: Alfred A. Knopf. Ozankaya Özer, 1975 Toplumbilim Terimleri Sözlüğü, Ankara: Ankara Üniversitesi Yayınları. Wolf Eric R., 2000 Köylüler, Çev:Abdülkerim Sönmez, Ankara:İmge Kitabevi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024