İKTİSAT PSİKOLOJİSİ

İzlence Formu

Ders Adı İKTİSAT PSİKOLOJİSİ Kod IZIK1011
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili İngilizce Dersi Veren Prof. Dr. GELENGÜL KOÇASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İktisat teorisinde tüketici davranışı, iktisadi karar alma mekanizmaları ve bireysel tercihlere ilişkin varsayımları öğrenmek. Rasyonellik ve irrasyonellik durumunun psikolojik bulgu ve bilgiler ile değerlendirildiği yeni ve alternatif teorileri uygulamalar yardımıyla karşılaştırarak mevcut yapıya ilişkin temel varsayımları sorgulama ve eleştirme becerisi edinmek, interdisipliner bir bakış açısı edinerek güncel iktisadi olayları kavrama, yorumlama, sorgulama ve değerlendirme kabiliyetini geliştirmek, uluslararası literatürdeki yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak.

İçerik

İktisat teorisinde tüketici davranışı, iktisadi karar alma mekanizmaları ve bireysel tercihlere ilişkin varsayımlar ile rasyonellik ve irrasyonellik durumunun psikolojik bulgu ve bilgiler ile incelenmesi, psikolojik öğelere yer verilen yeni ve alternatif teoriler, uygulamalar.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım, öğrencinin teorik varsayımları güncel olaylarla bağdaştırmalarına olanak verecek soru-cevap, uygulama, tartışma yöntemleri ile öğrenci merkezli ve aktif bir şekilde işlenmektedir.

Kaynaklar

KOÇASLAN Gelengül, İrrasyonel İktisadi Davranış ve Nörobilimsel Temelleri, KOÇASLAN Gelengül, Risk Altında Karar Almada Neoklasik Ve Alternatif Yaklaşımlar:Kayıplar Alanında Risk Tavırlarına İlişkinDavranışsal Bir Araştırma, Doktora Tezi, WILKINSON Nick, An Introduction to Behavioral Economics, CAMERER Colin F. , Behavioral Game Theory, FRANK Robert H. , Microeconomics and Behavior, KAGEL John H. , ROTH Alvin E. , The Handbook of Experimental Economics, İlgili Uluslararası Makaleler, Temel İktisat Kitapları.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024