BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

İzlence Formu

Ders Adı BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Kod INOG2030
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi GÜLAY KIRAY KANATLI
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilere bilimsel araştırma kavramları, yöntemleri, adımları , veri toplama araçları ve bilimsel bir makalenin bölümleri konusunda gereken teorik bilginin ve kütüphaneleri ve online veri tabanlarını kullanarak kaynak taraması yapma, alıntılama, veri toplama, analiz etme, değerlendirme ve raporlama becerilerinin kazandırılması.

İçerik

Bu ders bilime ve temel kavramlara, bilimsel araştırmanın yapısına, bilimsel yöntemlere, araştırma soruları oluşturmaya , araştırma modeline, evrene ve örnekleme, veri toplama yöntemlerine ve araçlarına, verilerin kaydedilmesine, analizine, yorumlanmasına ve raporlanmasına ilişkin teorik bilgiyi ve uygulama çalışmalarını içermektedir.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, tartışma, uygulama.

Kaynaklar

Creswell, John, W. (2003), Research Design: Qualitative, Quantitative and Mixed Methods Approaches- Second Edition, Sage Publications Creswell, John, W. (2012), Educational Research : Planning, Conducting and evaluating Qualitative and Quantitative Research- Fourth edition, Pearson Cohen, L., L. Manion and K. Morrison, (2005), Research methods in Education, Routledge

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024