İLERİ OKUMA VE YAZMA II

İzlence Formu

Ders Adı İLERİ OKUMA VE YAZMA II Kod INOG1013
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi YASEMİN ORAL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğrencilerin görev odaklı okuma ve yazma becerilerini geliştirme, akademik yazılı söylemi tanımalarını sağlama ve öğrencilerin özet, çözümleme ve eleştiri metni gibi yarı akademik yazılar yazabilmesi. Bu yazıları yazarken alıntılama ve kaynakça oluşturma kurallarını uygulamaları.

İçerik

Eleştirel düşünme becerileri, tümevarım ve tümdengelim yollarıyla çıkarım yapabilme ve satır aralarındaki anlamı kavrayabilme gibi ileri düzey okuma alt-becerileri; okuma metinlerindeki bilgiyi inceleme, birleştirme ve eleştirel bir yaklaşım getirerek cevap niteliğinde kompozisyonlar yazma; bütünsellik, tutarlılık ve düzen gibi öğeleri göz önünde bulundurarak karşılaştırmalı ve karşıtsal, sınıflandırma, süreç çözümleme, sebep-sonuç ve tartışma gibi çeşitli kompozisyon türlerinde metinlerin üretilmesi, kütüphane ve Internet taraması, atıfta bulunma, kaynakça oluşturma.

Öğretim Yöntemleri

Temel kuramsal bilgi öğretimi elemanının anlatımıyla verilecektir. Sınıf içinde akademik metin türlerini ve yapılarını tanımaya yönelik tartışmalar yapılacaktır. Uygulama, yazma ve yeniden yazma çalışmalarıyla yapılacaktır. Öğrencilerin yazıları sınıf içinde rastgele örnekleme yöntemiyle öğrenciler ve öğretim elemanıyla birlikte değerlendirilecektir. Sınıf içi ve dışında alana dair makaleler okunacak, değerlendirilecek ve öğrenciler bu makaleleri kendi yazılarında direk alıntı veya açımlama yöntemiyle kullanacaklardır.

Kaynaklar

Swales, John, M. And Christine B. Feak, (2004), Academic Writing for Graduate Students- A Course for Nonnative Speakers of English, Michigan Press. Yıldan yıla değişebilecek İngilizce klasik sayılan bir roman veya çok satanlardan bir kitap ELT Forum dergisinden dil öğretimi ile ilgili akademik makaleler

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024