GELİŞİM PSİKOLOJİSİ I

İzlence Formu

Ders Adı GELİŞİM PSİKOLOJİSİ I Kod RVPD1005
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AYŞEGÜL KILIÇASLAN ÇELİKKOL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Çocuk gelişimi ile ilgili kuramlar bilgisi. Çocuk gelişimi alanında yapılan araştırmaları kavrayabilme. Gelişim evrelerine göre fiziksel gelişim, duygusal gelişim, kişilik gelişimi, sosyal gelişim, bilişsel gelişim, ahlak gelişimi ve dil gelişimi özelliklerini ayırt edebilme. Yakın çevre, aile, arkadaş, kardeş ilişkilerinin çocuğun farklı gelişim yüzleri üzerindeki etkilerini kavrayabilme ve çocuklarda görülen davranış ve uyum sorunlarını tanıyabilme.

İçerik

Gelişimle ilgili temel kavram ve ilkeler, gelişim kuramları, gelişim dönemleri, çocukluk döneminde bedensel, bilişsel, kişilik ve ahlak gelişimi, ana-baba çocuk etkileşimi, çocuklarda görülen davranış ve uyum sorunları

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla, Beyin Fırtınası, Grup Tartışması, Araştırma, Soru Cevap, Düz Anlatım

Kaynaklar

Bee, H. & Boyd, D. (2009). Çocuk Gelişim Psikolojisi. (Çev. O. Gündüz), İstanbul: Kaknüs Yayınları. Yavuzer, H. (2006) Çocuk Psikolojisi, (29. Basım), Remzi Kitabevi Yavuzer, H. (2006) Çocuğunuzun ilk altı yılı, Remzi Kitabevi Yavuzer H. (2000) Okul Çağı Çocuğu, Remzi Kitabevi Steinberg, L., Belsky, J. (1991) Infancy, Childhood & Adolescence: Development in Context, McGraw-Hill, Inc.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024