PROJE GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ II

İzlence Formu

Ders Adı PROJE GELİŞTİRME VE YÖNETİMİ II Kod BOTE4045
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Doç. Dr. SEZER KÖSE BİBER
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders genel olarak, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencilerinin; bilimsel bir araştırma yapabilmeleri için gerekli temel bilgi, yetenek ve uzmanlık bilgisini kazanmalarını sağlamak ve Proje Geliştirme ve Yönetimi I dersinde geliştirmiş oldukları projelerin etkinlik düzeylerini araştırma yaparak ortaya koymaları amacını taşımaktadır.

İçerik

Araştırma önerisinin gözden geçirilmesi; konuyla ilgili alanyazının sistematik biçimde taranması; çalışmada kullanılacak örneklemin seçilmesi; veri toplama araçlarının geliştirilmesi; gerekli izin ve desteğin sağlanması; uygulama koşullarının düzenlenmesi; kapsamlı eylem planının hazırlanması; verilerin toplanması; uygun istatistiksel teknikleri kullanarak çözümlemelerin yapılması; elde edilen bulguların sunulması/yorumlanması; sonuçların özetlenmesi; yargılara ulaşılması; alanyazın bağlamında tartışma yapılması; yeni araştırma ve uygulama önerilerinin geliştirilmesi.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, Tartışma, Soru Cevap, Gösterip Yaptırma, Takım/Grup Çalışması, Rapor Hazırlama ve/veya Sunma

Kaynaklar

Day, R. A. (2004), Bilimsel Makale Nasıl Yazılır, Nasıl Yayımlanır, 9. Baskı, Çeviren: Gülay Aşkar Altay, Bilgi Dizisi 6, Ankara. Tekin, H. (1996). Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Yargı Yayınları:Ankara. Yıldırım, A. ve ޞimşek, H., (1999), Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Yöntemleri, Seçkin Yayınevi, Ankara. Kaptan, S., 1998, Bilimsel Araştırma ve İstatistik Teknikleri, Bilim Kitap Kırtasiye Ltd. ޞti:Ankara. Karasar, N., (2002), Bilimsel Araştırma Yöntemi: Kavramlar, İlkeler, Teknikler, Nobel Yayınları:Ankara. Karasar, N.(, 2000), Araştırmalarda Rapor Hazırlama, Nobel Yayın Dağıtım:Ankara. Çevik O ve Akgül A., (2003), İstatistiksel Analiz Teknikleri ? SPSS?te İşletme Yönetimi Uygulamaları, Emek Ofset Ltd.ޞti, Ankara.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024