PSİKOLOJİK DANIŞMA İLKE VE TEKNİKLERİ

İzlence Formu

Ders Adı PSİKOLOJİK DANIŞMA İLKE VE TEKNİKLERİ Kod RVPD3026
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi AYŞEGÜL KILIÇASLAN ÇELİKKOL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Psikolojik danışma sürecinde gerekli olan terapötik becerileri kavrayabilme ve danışma sürecinin hazırlanması, yapılandırılması ve sonlandırılması konusunda bilgi ve temel beceri kazanabilme

İçerik

Psikolojik danışma ilkeleri, psikolojik danışma süreci ve evreleri, temel psikolojik danışma beceri ve teknikleri, bu temel beceri ve tekniklerin örnek uygulamaları.

Öğretim Yöntemleri

Sunuş Yoluyla, Beyin Fırtınası, Grup Tartışması, Araştırma, Soru Cevap, Düz Anlatım

Kaynaklar

Brems, C . (2001). Basic Skills Psychotherapy and Counseling, Thamson Learning. Cormier, S.& Hackney, H. (2005). Counseling Strategies and Interventions. Boston: Pearson/A and B Meier S.T., Davis, S.R. (2007). Psikolojik Danışma: Temel Öğeler (Çeviri Ed: Süleyman Doğan) PegemA Yayıncılık Egan, G. (1998). The Skilled Helper: A Problem-Management Approach to Helping. (6th ed.) Pacific Groove: Brooks/Cole. Egan, G. (1994). Yardım Becerileri Alıştırmaları. (Çeviren: Füsun Akkoyun. Ankara: Form Ofset. Hackney, H.& Cormier, S. (2008). Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri: Psikolojik Yardım Süreci El Kitabı (Çeviri: Tuncay Ergene & Seher Aydemir Sevim) Mentis Yayıncılık Voltan Acar Nilüfer (1998) Terapötik İletişim-Kişilerarası İlişkiler, US-A Yayıncılık.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024