KADIN/CİNSİYET ÇALIŞMALARI

İzlence Formu

Ders Adı KADIN/CİNSİYET ÇALIŞMALARI Kod INOG4061
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Seçmeli Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. ŞÜKRAN GÜVENÇ ÇETİNKOL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Öğretmen adaylarının, sınıf içi ve dışında yapılan cinsiyet ve her türlü ayırıma karşı farkındalık yaratmak ve davranış biçimi geliştirebilmek.

İçerik

Bu ders, eğitim alanında cinsiyet çalışmalarını araştırmak için gelştirilmiştir. İçerdiği konular ile; ataerkillik, cinsiyet, feminizm, kadın hakları hareketi, cinsiyet eşitliği ve cinsiyet ayrımcılığı tartışılacaktır. Yukarıda belirtilen konuların anlamları açıklandıktan sonra, sınıf ortamında, okuma parçaları, araştırma projeleri ve filmler ile inceleneceklerdir.

Öğretim Yöntemleri

Ders anlatımı; tartışma; film izleme

Kaynaklar

Banyard, K. 2011. The Equality Illusion: The Truth About Women and Men Today. Faber & Faber Lmtd. Fine, C. 2011. Delusions of Gender. Icon Books McCormick, T. M. 1994. Creating the Nonsexist Classroom. Teachers College Press Scott, J.W. 1988. Toplumsal Cinsiyet: Faydalı Bir Tarihsel Analiz Kategorisi. Agorakitaplığı Thorne. B. 1993. Gender Play: Girls and Boys in School. Rutgers University Press; New Brunswick, New Jersey Walter, N. 2011. Living Dolls: The Return of Sexism. Virago Press

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024