DRAMA

İzlence Formu

Ders Adı DRAMA Kod INOG3036
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. TUNCER CAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders, bir yazın türü olarak Drama'nın biçimsel özelliklerini tanıtıp, kısa bir tarihsel gelişimini sunduktan sonra, yabancı dil öğretiminde kaynak metin olarak nasıl kullanılabileceğini çeşitli örnek etkinlikler üzerinde çalışıp, yenilerini kurgulayarak göstermeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Drama dersinde dramanın özellikleri, geçirdiği evreler, Eski Yunan, Roma, İngiliz Tiyatrosu, Modern ve Absürd Drama örnekleri ve özellikleri tanıtılacaktır. Bu bağlamda, drama bilgisiyle yabancı dil derslerine ne gibi katkılar sağlayabileceği irdelenecektir.

Öğretim Yöntemleri

Öğrencilerin ele alınacak konu, eser, döneme ilişkin ön araştırmaları ve okumaları tamamlaması, Öğrencilerin etkili soru sorma stratejilerinden yararlanarak metinle etkileşime girmesi, Metnin yorumlanmasında öne çıkan konulara ilişkin görüşlerini ve duygularını paylaşması, Metne ilişkin yorumların, metinsel ipuçları ve göndermeler ile desteklenmesi, Yorum ve incelemelerini yazılı olarak aktardığı durumlarda, metnin akıcılığını ve tutarlılığını sağlayacak biçimde düzenlemeler yapabilmesi, İkili ve grup çalışmalarında görüş alış-verişinde bulunması Film ve Belgesel örnekleri üzerinden tartışmak Anlatım Grup çalışmaları; Tiyatro metinleri okuma, inceleme ve tartışma

Kaynaklar

Bassnett S. and P. Grundy. (1993) Language Through Literature. Essex: Longman. Kennedy, X.J. (1991) Literature. New York: Harper Collins Publishers. Miller, J. E., R. D. Gonzalez and N. C. Millett. (1982) Question and Form in Literature. Illinois: Scott, Foresman and Company. Short, M. (1996) Exploring The Language of Poems, Plays and Prose. Essex: Addison Wesley Longman Limited.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024