SOSYAL PROJE GELİŞTİRME

İzlence Formu

Ders Adı SOSYAL PROJE GELİŞTİRME Kod SBOG4031
Kredi 2 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi ENSAR KÖSE
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İnsanların ve toplumların ihtiyaç duyduğu düşünce, bilgi ve teknoloji ile karşılaştığı sorunların çözümü için, disiplinli, planlı ve programlı, amaç ve sonuçları tespit edilmiş çalışmalar yapmaları gerektiğini öğrencilere keşfettirmek; onların proje üretme becerilerini geliştirmek.

İçerik

Proje nedir? Proje çalışmalarının bilimde, bireyin sosyal ve ekonomik hayatındaki yeri ve önemi nedir? Proje türleri nelerdir? Öğrencilerin proje konularını ve projelerinin sonuçlarını paylaşma günlerini belirleme. Proje hazırlama aşamaları nelerdir? Proje yönetimi ne demektir? Bir proje nasıl yönetilir? Sosyal bilimlerde örnek bir sosyal proje nasıl hazırlanır ve değerlendirilir? Tasarıları planlama, amaçları belirleme, kaynakları irdeleme, sonuçları ortaya koyma, değerlendirme ve sunum nasıl olur? Okullarda proje çalışmalarında izlenecek yol ne olmalıdır?

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, kaynak bilgisi paylaşımı, sorgulama, eleştirel düşünme, kaynak tarama, bilgi derleme, ilişkilendirme, değerlendirme, üretme, yazılı ve sözlü sunum deneme çalışmaları yapma.

Kaynaklar

GÜLER, İbrahim, Tarihin Toplumdaki İşlevi Ve Öğretimi, Elif Kitabevi, İstanbul 2005. KÜTÜKOĞLU, Mübahat, Tarih Araştırmalarında Usûl, Elif Kitabevi, 7.Baskı, İstanbul 2007. Hayat Bilgisi Ve Sosyal Bilgiler Öğretimi, Editörler: Cemil ÖZTÜRK- Dursun DİLEK,2.Baskı, Pegem A Yayıncılık, Ankara 2003. Sosyal Bilgiler Öğretimi: Demokratik Vatandaşlık Eğitimi, Editör: Cemil ÖZTÜRK, Pegem A Yayıncılık, Ankara 2009. Sosyal Bilgilerin Temelleri, Editör: İsmail Hakkı Demircioğlu, HEGEM Yayınları,, Ankara 2006.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024