FRANSIZ SİNEMASI

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZ SİNEMASI Kod FROG4057
Kredi 2 AKTS 2
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. NECMETTİN KAMİL SEVİL
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

? Genellikle edebiyat uyarlamalarından seçilmiş filmlerden kesitler gösterilerek öğretmen adaylarında sinema ve edebiyat arasındaki koşutluklara ilişkin duyarlığın geliştirilmesi; ? Sinemadan bir öğretim gereci olarak yararlanma; ? Edebiyat ve kültür yetilerinin öğretimin çeşitli boyutlarında edindirilmesine ilişkin öğretmen adaylarında yöntem geliştirmek.

İçerik

Fransız Sinemasından örnekler aracılığıyla Fransızca Öğretiminde temel bileşen olan kültürel becerinin öğretmen adaylarında geliştirilmesi, edebiyat ve sinema akımlarının karşılaştırılması, çeşitli düzeylerde Fransızca öğretiminde edebiyat ve kültür becerilerinin edindirilmesi amacıyla bir öğretim gereci olarak Fransız sinemasından yararlanmak.

Öğretim Yöntemleri

Film kesitlerini okuma ve edebiyat akımlarının sunuşları, film kesitleri gösterimi, buldurmacı yaklaşımla dil öğretiminde sinemadan yararlanma ve bu konuda tartışmalar.

Kaynaklar

Seçil Büker, Sinemada Anlam Yaratma, İstanbul, Hayalbaz yay., 2010 Lagarde&Michard, Littérature française, Paris, Bordas. Castex&Surer, Manuel des études littéraires françiases, Paris, Hachette. Belirlenen romanlar (Madame Bovary, Le Grand Meaulnes, vd.)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024