FRANSIZ EDEBİYATI II

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZ EDEBİYATI II Kod FROG2022
Kredi 3 AKTS 4
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi CAN DENİZCİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

18. yüzyıldan başlayarak günümüze kadarki tarihsel süreçte Fransız yazınının Aydınlanma, gerçekçilik, romantizm, doğalcılık, gerçeküstücülük, simgecilik, varoluşçuluk, çağcıllık ve çağcıl sonrası gibi akımlarının öne çıkan yazar ve yapıtlarını incelemek, çözümlemek ve tartışmaktır. Yazınsal bağlamın yanısıra bahsi geçen dönem ve akımların toplum-ekinsel bağlamı hakkında öğretmen adayını bilgilendirmektir. Şiir ve tiyatro gibi yazınsal türlerin dışında, bu dönemlerde özellikle gelişen roman-öykü, deneme ve yaşamöyküsü türlerini irdelemek ve çözümlemek de yine dersin amaçları arasındadır.

İçerik

Fransız Edebiyatı I dersinin devamı niteliğindeki bu dersin amacı 18. yüzyıl ve sonrasındaki Fransız yazınının akımlarını, öne çıkan yazarlarının yapıtlarını toplum-ekinsel bağlamı da hesaba katarak öğretmen adaylarına aktarmaktır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, örnekleme, çözümleme.

Kaynaklar

Cerquiglini-Toulet, J., Lestringant, F., Forestier, G. & Bury, E. (sous la direction de J.-Y. Tadié, 2007). La littérature française : dynamique & histoire I. France : Éditions Gallimard. De Ligny, C. & Rousselot, M. (2009). La littérature française. Paris: Nathan. Delon, M., Mélonio, F., Marchal, B., Noiray, J. & Compagnon, A. (sous la direction de J.-Y. Tadié, 2007). La littérature française II. France : Éditions Gallimard. Güçer, B. Bergeaud, C & Ün, İ. H. (1946). Fransızca Ders Kitabı VI. İstanbul : Milli Eğitim Basımevi. Lagarde, A. & Michard, L. (1993). Le Moyen Âge. Paris : Bordas. Lagarde, A. & Michard, L. (1993). XVIème siècle. Paris : Bordas. Lagarde, A. & Michard, L. (1993). XVIIème siècle. Paris : Bordas. Lagarde, A. & Michard, L. (1993). XVIIIème siècle. Paris : Bordas. Lanson, G. & Tuffrau, P. (1948). Manuel illustré d’histoire de la littérature française. Paris : Hachette. Lecherbonnier, B., Rincé, D. Brunel, P. & Moatti, C. (1994). Littérature : XXème siècle. France : Éditions Nathan. + Internet

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024