FRANSIZCA ÖĞRETİMİNDE YAKLAŞIMLAR II

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZCA ÖĞRETİMİNDE YAKLAŞIMLAR II Kod FROG2024
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi CAN DENİZCİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Fransızca öğretiminde kullanılmış ve kullanılan yaklaşımların kuramsal temellerini incelemek ve örnekler aracılığıyla uygulama biçimlerini tanıtmak. Bu yaklaşımlar doğrultusunda oluşturulmuş yöntem kitaplarını incelemek ve yabancı dil öğretimine katkılarını değerlendirmek.

İçerik

Fransızca Öğretiminde Yaklaşımlar I dersinin devamı olarak Fransızca öğretiminde günümüzde kullanılan yaklaşımların kuramsal temellerini inceleme ve örnekler aracılığıyla uygulama biçimlerini tanıtmaktır. Çağdaş yaklaşımlar (İletişimsel yaklaşım ya da Eylem odaklı yaklaşım gibi) ve bu yaklaşımlar doğrultusunda oluşturulmuş yöntem kitaplarını; izlence, özgün, yazılı, sözlü ve görsel-işitsel araç-gereçler, etkinlikler, ölçme ve değerlendirme tekniklerini aktarmaktır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, tartışma, soru-cevap, örnekleme, uygulama.

Kaynaklar

Bertocchini, P. & Costanzo, E. (2008). Manuel de formation pratique. Clamecy : CLE International. Cicurel, F. (1985). Parole sur parole ou le métalangage dans la classe de langue. Paris : CLE International. Cicurel, F. (2011). Les interactions dans l’enseignement des langues. Agir professoral et pratiques de classe. Paris : Les Éditions Didier. Conseil de l’Europe (2005). Un cadre européen commun de référence: apprendre, enseigner, évaluer. Paris: Les Éditions Didier. Courtillon, J. (2003). Élaborer un cours de FLE. Paris : Hachette. Germain, C. (1993). Évolution de l’enseignement des langues : 5000 ans d’histoire. Paris : CLE International.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024