FRANSIZCA DİLBİLGİSİ II

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZCA DİLBİLGİSİ II Kod FROG1006
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi CAN DENİZCİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Avrupa Dil Konseyi'nin dil yetkinlik ölçütleriyle uyumlu olarak dilbilgisi becerisini geliştirme; temel dilbilgisi kurallarını, dil öğelerini ve yapılarını, farklı bağlamlarda kullanım özelliklerini, biçimlerini ve işlevlerini kavratma, inceleme, çözümlemeyi amaçlamaktadır.

İçerik

Fransızca Dilbilgisi I dersinin devamı niteliğindeki bu derste eylem grubu ile ilgili birinci dönemde kalınan yerden başlanarak Fransızcada ilgeç, belirteç kullanımları irdelenir. Ardından, tümce türlerinden yola çıkarak bileşik tümce yapıları bağlamında bağlaç kullanımı ve bu bağlaçların hangi anlatım türlerini ortaya koyduğu üzerine çalışılır.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, örnekleme, uygulama, ödev.

Kaynaklar

Delatour, Y., Jennepin, D., Léon-Dufour, M. & Teyssier, B. (2004). Nouvelle grammaire du français. France : Hachette. Dubois, J. & Lagane, R. (2001). Grammaire. France : Larousse. Eluerd, R. (2012). Grammaire descriptive de la langue française. Paris : Armand Colin. Riegel, M., Pellat, J.-C. & Rioul, R. (2009). Grammaire méthodique du français. Paris : Presses Universitaires de France.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024