UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK

İzlence Formu

Ders Adı UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK Kod SBOG4070
Kredi 4 AKTS 5
Z/S Seçmeli Teorik Saat 4
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Prof. Dr. AYŞE ESRA ASLAN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Bu ders kapsamında öğrencilere yaratıcı bir fikir geliştirme, inovasyon kavramına dönüştürme, girişimcilik ve iş kurma faaliyetlerine yönelik teorik bilgiler verilmekte, iş planı oluşturma ve iş kurma süreci girişimcilerin deneyimleri doğrultusunda ele alınmakta; ekonomik, hukuki, mali, psikolojik, sosyal ve kültürel bir olgu olan girişimcilik kavramının irdelenmesi ve yaratıcı ve inovatif düşüncenin desteklenmesi hedeflenmektedir.

İçerik

Öğrencilerin kendi konu alanlarında uygulamadaki gözlemlerine dayanarak inovatif bir iş fikir geliştirerek bunu projelendirme ve kendi işlerini kurmaları konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmaktadır.

Öğretim Yöntemleri

Sunu, örnek uygulamalar ve uygulamalar

Kaynaklar

Güney, S. (2008). Girişimcilik temel kavramlar ve bazı güncel konular.Ankara: Siyasal Kitabevi. Kumkale, İ. (2011). Genel İşletme.Trabzon: Murathan yayınevi. Orhan, S.; Ahmadov,F. (2007). Bir girişimcilik örneği olarak uluslararası ortak girişimlerin başarı kriterleri: Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı örneği. Uluslararası Girişimcilik Kongresi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Yayınları: 86 Kongreler Dizisi: 11 Erdoğan, E.; Çetinkaya, E.; Unutkan, N. M. (2006). Bilgi Toplumunda Girişimciliğin Değişen Boyutu: Sanal Girişimcilik. Uluslararası Girişimcilik Kongresi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Yayınları: 86 Kongreler Dizisi: 11

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024