OKUL DENEYİMİ

İzlence Formu

Ders Adı OKUL DENEYİMİ Kod FROG4048
Kredi 3 AKTS 7
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 4 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. YASEMİN GÖNEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Haftada 1 kredi seminer, 4 kredi staj okulunda uygulamadan oluşan bu ders kapsamında, öğretmen adaylarının, öğrenme- öğretme süreci içinde her hafta uygulama okullarına giderek, çeşitli gözlem, görüşme ve etkinlikler yaparak okulu, öğrencileri, dersliklerdeki etkinlikleri ve öğretmenlik mesleğini değişik yönleriyle genel olarak tanıması amaçlanmaktadır.

İçerik

Öğretmenin ve bir öğrencinin okuldaki bir gününü gözlemleme, öğretmenin bir dersi işlerken dersi nasıl düzenlediğini, dersi hangi aşamalara böldüğünü, öğretim yöntem ve tekniklerini nasıl uyguladığını, derste ne tür etkinliklerden yararlandığını, dersin ve sınıfın kontrolü için öğretmenin neler yaptığını, öğretmenin dersi nasıl bitirdiğini ve öğrenci çalışmalarını nasıl değerlendirdiğini gözlemleme, okulun örgüt yapısını, okul müdürünün görevini nasıl yaptığını ve okulun içinde yer aldığı toplumla ilişkilerini inceleme, okul deneyimi çalışmalarını yansıtan portfolyo hazırlama.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, tartışma, örnekleme, uygulama, dönüt.

Kaynaklar

Kitap, ders notu, alanla ilgili internet bağlantıları. http: // www. yok.gov.tr http:// yayim.meb.gov.tr Selçuk (Z.) : Okul Deneyimi ve Uygulama- Öğretmen ve Öğrenci Davranışlarının Gözlemlenmesi, Ankara, Nobel Yayın Dağıtım, 2000.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024