FRANSIZCA DİLBİLGİSİ III

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZCA DİLBİLGİSİ III Kod FROG2018
Kredi 3 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 3
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. YASEMİN GÖNEN
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

İleri düzeydeki dil yapıları ve sözcükler arasındaki ilişkilerin kavranmasını ve anlamın oluşturulması konusunda bilinçlenmeyi sağlama. Dil yapılarının farklı metin ve bağlamlar içinde incelenmesi ve çözümlenmesi. Biçim ve metin türleri arasındaki ilişkileri çözme ve Fransızca? da biçimbirimleri tanıma, sınıflandırma. Farklı dilbilgisi türlerinin kullandırılması ve öncelikle de iletişimsel yaklaşım doğrultusunda geliştirilmiş olan anlamsal dilbilgisinin (Roberte Tomassone vb.) Yabancı dil olarak Fransızca öğretiminde kullandırılması amaçlanır.

İçerik

Fransız dilinde yer alan tüm kip ve zamanların temel, biçemsel ve kipsel değerleri, Fransız dilinin işleyişi, ileri düzeydeki dil yapıları, çeşitli kullanım biçimleri. Karmaşık cümle türleri, yapı ve işlevleri, dilbilgisel çözümleme, anlamsal dilbilgisi bağlamında sözceleme, metin, cümle.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, soru-cevap, örnekleme, uygulama.

Kaynaklar

Kitap, ders notu, alanla ilgili internet bağlantıları. Baylon (C.) et Fabre (P.) :Grammaire systématique de la langue française, Ed. Nathan, 1995. Germain (C.) et Séguin (H.) :Le point sur la grammaire, CLE, 1998. Callamand (M.) :Grammaire vivante du Français, Larousse, 1987. Capelle-Frérot :Grammaire de base, Paris, Hachette, 1979. Grevisse : Nouveaux exercices français, Ed. Duculot, 1977. Tomassone (R.) :Pour enseigner la grammaire, Delagrave, 1996.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024