FRANSIZCA ÖĞRETİMİNDE YAKLAŞIMLAR I

İzlence Formu

Ders Adı FRANSIZCA ÖĞRETİMİNDE YAKLAŞIMLAR I Kod FROG2017
Kredi 2 AKTS 5
Z/S Zorunlu Teorik Saat 2
Uygulama Saat 0 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Dr. Ögr. Üyesi CAN DENİZCİ
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Yabancı dil öğretimi alanıyla ilgili temel kavram, ilke ve kuramları, yabancı dil öğretiminin tarihsel gelişim sürecindeki geleneksel ve güncel yaklaşımları tanıtmak. Yabancı dil olarak Fransızca öğretiminin gelişimi ve yapılanması ve bu bağlamda çağdaş yabancı dil öğretiminin hedefleri ve yöntemler arasındaki ilişkilerin bulgulandırılması, geleneksel yaklaşımlarla günümüzde kullanılan yaklaşım ve tekniklerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi hedeflenir.

İçerik

Yabancı dil öğretimi alanıyla ilgili temel kavram, ilke ve kuramlar: yöntembilim eğitim/öğretim ilişkisi, öğrenen/öğrenci, yabancı dil öğretimi/öğrenimi; yabancı dil öğretiminde güncel yaklaşımlar, yabancı dil olarak Fransızca öğretiminin gelişimi ve yapılanmasının tarihsel süreci: Dilbilgisi-çeviri, dolaysız , sözel-işitsel, görsel-işitsel , bildirişimsel yaklaşım adlı yöntemlerin incelenmesi ve bu bağlamda yabancı dil öğretimi ve eğitim bilimleri, yabancı dil öğretimine ruhbilim ve dilbilimin katkılarının irdelenmesi.

Öğretim Yöntemleri

Anlatım, tartışma, soru-cevap, uygulama.

Kaynaklar

Bertocchini, P. & Costanzo, E. (2008). Manuel de formation pratique. Clamecy : CLE International. Cicurel, F. (1985). Parole sur parole ou le métalangage dans la classe de langue. Paris : CLE International. Cicurel, F. (2011). Les interactions dans l’enseignement des langues. Agir professoral et pratiques de classe. Paris : Les Éditions Didier. Germain, C. (1993). Évolution de l’enseignement des langues : 5000 ans d’histoire. Paris : CLE International.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024