SANAT EĞİTİMİ

İzlence Formu

Ders Adı SANAT EĞİTİMİ Kod SIOG2015
Kredi 2 AKTS 3
Z/S Zorunlu Teorik Saat 1
Uygulama Saat 2 Lab Saat 0
Ders Dili Türkçe Dersi Veren Öğr. Gör. GONCA BİROL BAHAR
Dersin Veriliş Türü

Dersin Amacı

Tarih ve felsefede sanat kuramlarını öğrenebilme, sanat alanında bilgi ve de uygulamalı yönünü kavrayabilme, sanat tarihi ve felsefe konusunda eleştirel düşünebilme, teknolojiden yararlanarak sanat kuramlarını, sanatsal olay ve olgular üzerinden farklı disiplinlere ait kuramları yorumlayabilme, sanat eserlerinin sergilendiği ortamlar hakkında bilgi edinebilme, yaratıcı birey özelliklerini kazandırabilme, yaratıcı düşünme ve sanatsal yaratma süreçlerini kazanabilme.

İçerik

Sanat eğitimine özel bir disiplin alanı olarak yaklaşılmakta;sanatın mantığının kuramsal açıdan kavranmasına,öğretme ve öğrenme yöntemlerine sistematik bakış açıları getirmektedir.Anı zamanda sanata duyarlı olan tüm öğrencilerin sanata ilişkin temel soru ve sorunlarına bu dersin yanıt verebileceği ve geniş bir görüş kazandırabileceği düşünülmektedir.

Öğretim Yöntemleri

Sözlü anlatım, beyin fırtınası soru -cevap

Kaynaklar

1.Artut, Kazım. Sanat Eğitimi Kuramları ve Yöntemleri. Anı Yayıncılık, Ankara, 2001. 2.Ersoy, Ayla. Sanat Kavramlarına Giriş. Beta Basın Yayın, İstanbul, 1983. 3.Grombich, Heinrich. Sanatın Öyküsü. Remzi Kitabevi, İstanbul, 1976. 4.Kırışoğlu, Olcay T. Sanatta Eğitim. Pegem A Yayıncılık, Ankara, 2002.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024